- بازدید : (345)
قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در شورای حمل و
نقل ریلی کشورهای مستقل مشترکالمنافع
قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل مشترکالمنافع ماده واحده ـ به دولت اجازه داده میشود در شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل مشترکالمنافع به شرح اساسنامه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام نماید. تعیین و تغییر دستگاه اجرائی طرف عضویت برعهده دولت است. تبصره۱ـ عضویت ایران در این شورا به عنوان ناظر است. تبصره۲ـ تغییر و اصلاح اساسنامه و آییننامه موضوع جزء (۴) بند « الف» آن مستلزم رعایت اصل هفتاد و هفتم (۷۷) قانون اساسی است.
- بازدید : (889)
قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجموعه مدارک
تحقیقات حمل و نقل بینالمللی
- مجموعه مدارک تحقیقات حمل و نقل بین¬المللی، یک پایگاه دادههای فهرست مراجع تحقیقات حمل و نقل است که شامل بیش از سیصد هزار مرجع کتابخانهای در زمینه تحقیقات حمل و نقل در کشورهای عضو و غیرعضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه میباشد. هر سند شامل چکیده اطلاعات از موضوعات منتشرشده در زمینه حمل و نقل میباشد (گزارش، کتاب، مقالات، مجلات و چکیده مقالات ارائهشده در فراهماییها) که هر سال در حدود ده هزار منـبع به آن اضافه میشود. چهار زبان رسمی در این پایگاه دادهها استفاده میشود، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی که هر سند به یکی از این زبانها قابل دسترس میباشد. از ژانویه ۲۰۰۳ (دیماه ۱۳۸۱) پایگاه مجموعه مدارک تحقیقات حمل و نقل بین المللی توسط آزمایشگاه تحقیقات حمل و نقل به نمایندگی از سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه اداره میشود.
- بازدید : (421)
اساسنامه اتحادیه تعرفهای حمل و نقل بار با
۱ـ شرکتهای ریلی زیر که از این پس « شرکتهای ریلی عضو» خوانده میشوند به ترتیب حروف الفبای علامت اختصاری آنها، اتحادیه تعرفهای اروپا ـ آسیا (ت.ای.آ) (یو.آی.سی) شماره ۹۲۹۱۰۰ (اتحادیه) برای حمل و نقل بار در شبکه ریلی را براساس شرایط مندرج در این اساسنامه تشکیل میدهند:
۱ـ راهآهن دولت بلغارستان
۲ـ راهآهن مقدونیه
۳ـ راهآهن حجاز
۴ـ شرکت ملی حمل و نقل ریلی بار
۵ـ راهآهن سوریه
۶ـ راهآهن یونان
۷ـ راهآهن آلبانی
۸ـ راهآهن عراق
۹ـ راهآهن صربستان
۱۰ـ راهآهن جمهوری اسلامی ایران
۱۱ـ بهرهبرداری راهآهن دولت جمهوری ترکیه
۱۲ـ راهآهن جمهوری صربستان ـ مونته نگرو
۱۳ـ راهآهن فدراسیون بوسنی ـ هرزگوین.
۲ـ امکان عضویت برای سایر شرکتهای ریلی در اتحادیه وجود دارد مشروط بر آن که شرکتهای ریلی مزبور، مقررات این اساسنامه و تعرفه اتحادیه حملونقل بار با راهآهن اروپاـ آسیا (ت.ای.آ) شماره۹۲۹۱۰۰ را بپذیرند.
ماده ۲ـ اهداف اتحادیه
ارتقاء همکاری بین اعضاء اتحادیه در خصوص حمل و نقل بار در راستای اهداف زیر، مدنظر این اتحادیه میباشد:
ـ توسعه عبور و مرور ریلی بین کشورهای عضو و گذر (ترانزیت) ریلی توسط این کشورها؛
ـ رویارویی رقابتی با سایر شیوههای حمل و نقلی و کسب سهام جدیدی از بازار حمل و نقل؛
ـ بهبود کیفیت حمل و نقل بار در راهآهن؛
ـ اعمال سیاست تجاری مدرن و منعطف، قابل فهم و قابل قبول برای مشتریان و شرکتهای ریلی عضو.
ماده ۳ـ چهارچوب حقوق عمومی
۱ـ حقوق حمل و نقل قابل اجراء در حمل و نقلهای مزبور، مقررات کوتیف ۱۹۹۹میلادی (۱۳۷۸هجریشمسی) و اسناد اجرایی کارگروه بین المللی حمل و نقل ریلی (سی.آی.تی) میباشد.
۲ـ حمل و نقلها از مبدأ یا به مقصد کشورهای مستقل مشترکالمنافع و بعد از آن، با ارسال مجدد انجام می¬گیرد و تغییر حقوق حملونقل (اس.ام.جی.اس/کوتیف) و بالعکس در ایستگاههای مرزی مربوط بلغارستان، ایران و ترکیه انجام میپذیرد. در نقاط مرزی راهآهن رومانی با راهآهنهای مولداوی و اکراین، مقررات مشترک پیشبینی شده در موافقتنامههای دوجانبه اجرائی بین رومانی و این سازمانهای ریلی اعمال میشود.
۳ـ ارتباطات بین شرکتهای ریلی عضو از طریق مقررات کوتیف ۱۹۹۹ میلادی (۱۳۷۸ هجریشمسی)، دستورالعملهای کارگروه بین¬المللی حمل و نقل ریلی (سی.آی.تی) و فیشهای اتحادیه بین المللی راه آهنها (یو.آی.سی) تنظیم میگردد.- بازدید : (437)
بخشي از مصوبه هيأت وزيران در خصوص اهداف، راهبردها و اقدامهاي لازم براي فعالسازي و توسعه محور ترانزيت و حمل و نقل شرق كشور (مصوب 29/4/138هيأت وزيران)
اهداف، راهبردها و اقدامهاي لازم براي فعالسازي و توسعه محور ترانزيت و حمل و نقل شرق كشور به شرح ذيل تعيين ميشوند:
بخش اول ـ مشخصات، اهداف و راهبردها
ماده 1- منظور از محور ترانزيت و حمل نقل شرق كشور در اين تصويبنامه، مجموعه بندري چابهار وشبكه راههاي زميني است كه از بندر چابهار در استان سيستان و بلوچستان آغاز شده و بعد از عبور ازشهرهاي نيكشهر، ايرانشهر، خاش، زاهدان، نهبندان، سربيشه، بيرجند، قائن، گناباد، تربتحيدريه و مشهد، از يكطرف به سرخس و از طرف ديگر به نقاط مرزي لطفآباد باجگيران و پرسه سو در استانهاي خراسان رضوي و شمالي منتهي ميشود.
خروجيهاي اين محور به نقاط مرزي ميلك، دوغارون، ميل 73 و يزدان نيز جزء اين محور محسوب ميشوند.
ماده 2- اصليترين اهدافي كه در توسعه محور ترانزيت و حمل نقل شرق كشور مورد نظر هستند، به شرح زير است:
1- افزايش نقش و سهم كشور در ترانزيت كالاو حمل و نقل بينالمللي.
2- افزايش سهم بندر چابهار در بازرگاني داخلي و خارجي و ترانزيت كالا.
3- ارتقاي عملكرد بندرچابهار و تلاش در راستاي تبديل آن به يك كانون فعال منطقهاي.
4- تقويت پيوندهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و امنيتي با كشورهاي همجوار شرق و شمال شرقي.
5- ارتقاي سطح متوسط درآمد و شاخصهاي توسعه در نواحي شرق كشور.
6- كاهش فعاليتهاي غيررسمي اقتصادي و جلوگيري از قاچاق كالاو مواد مخدر.
7- ارتقاي نقش و عملكرد منطقه آزاد چابهار در توسعه ملي و منطقهاي.
- بازدید : (460)
آييننامه اجرايي قانون مقررات تردد وسايل نقليه خارجي
(مصوب11/8/1373 هيأت وزيران)
فصل اول ـ تعاريف و كليات
ماده 1- ورود و تردد وسايل نقليه جادهاي خارجي اعم از مسافربري و باري در قلمروي جمهوري اسلامي ايران، مستلزم اخذ پروانه تردد از سازمان حمل و نقل و پايانه و پرداخت مابهالتفاوت سوخت است.
تبصره 1- منظوراز قانون در اين آييننامه، قانون«مقررات تردد وسايل نقليه خارجي» است.
تبصره 2- منظور از وسيله نقليه خارجي، وسيله نقليهاي است كه در يكي از كشورهاي خارجي ثبت و شمارهگذاري شده و بر اساس قوانين و مقررات مربوط مجاز به حمل و نقل بار يا مسافر بينالمللي باشد.
تبصره 3- منظور از مابهالتفاوت سوخت مصرفي، مابهالتفاوت قيمت داخلي سوخت وسايل حمل و نقل با قيمتهاي متعارف خارجي است كه بر اساس طول مسير تردد و متوسط مصرف سوخت هر يك از وسايل نقليه خارجي و در چهارچوب عملكرد و رفتار متقابل كشورهاي اعزامكننده وسايل نقليه، توسط سازمانحمل و نقل و پايانه تعيين شده و توسط رانندگان وسايل نقليه خراجي به حساب خزانه واريز ميشود.
ماده 2- پروانه تردد برگهاي است كه توسط سازمان حمل و نقل و پايانه صادر ميشود و مشخصات عمليات حمل و نقل خارجي، از جمله نام مرز ورودي وخروجي، طول و مسير تردد، زمان سفر، و مدت زمان مجاز رانندگي براي هر راننده وسيله نقليه خارجي را تعيين ميكند. اين پروانه توسط دفاتر نمايندگي وزارت راه و ترابري مستقر در محوطه گمركي در مرزهاي جادهاي بينالمللي كشور صادر و در بدو ورود به رانندگان وسائل نقليه خارجي داده ميشود.
تبصره - مسير تردد در اين آييننامه به جادههايي اطلاق ميشود كه توسط سازمان
- بازدید : (810)
- بازدید : (617)
اسنادمورد استفاده در معاملات تجاری وبازرگانی:
الف- اسناد بازرگانی COMMERCIAL DOCUMENTS
ب- اسناد حمل TRANSPORT DOCUMENT
ج- اسناد فیاتا FIATA DOCUMENTS
د- بیمه کالا در حین حمل
اسناد بازرگانی
در مبادلات بین المللی برای آنکه طرفین قرارداد از مشخصات کامل کالای مورد مبادله و نحوه حمل , بسته بندی و شرایط پرداخت آن اطلاع کافی داشته داشته باشند , اسنادی را مورد استفاده قرار می دهند تا مبین این موارد بوده و حتی المقدورابهامی ازنظر توافقهای به عمل آمده وجود نداشته باشد .
مهمترین اسناد مذکور به قرار زیر می باشد :
-1پروفرما اینویس
-2 سیاهه تجاری
-3 سیاهه گواهی شده
4- سیاهه تائید شده
5- سیاهه کنسولی
6- گواهی مبداء
7- لیست بسته بندی و مشخصات کالا
8- گواهی وزن
9- گواهی ( کیفیت و بازرسی ) کارخانه سازنده کالا
10- گواهی بازرسی شخص ثالث
11- گواهی تجزیه کالا
12- گواهی لیست سیاه
13- گواهی بهداشت و سلامت
14- گواهی ضد عفونی
ب- اسناد حمل TRANSPORT DOCUMENT
انواع بارنامه :
1- بارنامه دریائی
2- بارنامه هوائی
3- بارنامه زمینی
4- راه نامه راه آهن
5- رسید نامه پستی
د- بیمه
بیمه عقدی است که به موجب آن یک طرف تعهد می کند د رازا دریافت وجهی از طرف دیگر و در صورت وقوع حادثه ای که منجر به خسارت دیدن کالای مورد نظرشور , خسارات وارده بر کالا را جبران نموده یا وجه معینی را به او بپردازند .
متعهد را بیمه گرINSURER ,
ذینفع را بیمه گزار BENEFICIARY ,
و موضوع بیمه رامورد بیمه یا ASSURED می گویند .
ج- اسناد فیاتا FIATA DOCUMENTS
- بازدید : (863)
اینکوترمز چیست؟
دلایل نیاز به درک اینکوترمز؟
برای چه اینکوترمز استفاده می شود؟
چرا اینکوترمز ® 2000 تجدید نظر شده؟
چگونه اینکوترمز ® 2010 از اینکوترمز متفاوت ® 2000؟
آیا می توان هنوز هم از اینکوترمز ® 2000 استفاده کرد؟
از کجا می توان یک نسخه از اینکوترمز جدید بدست آورد ( 2010؟
از کجا می توان اطلاعات بیشتری در مورد اینکوترمز جدید کسب کرد؟
- بازدید : (394)
1. مقرر گرديد دفتر حمل و نقل كالا و مسافر از طريق كانونها و انجمنهاي صنفي موسسات و شركتهاي حمل و نقل و رانندگان وسايل نقليه سنگين برون شهري در استانهاي سي گانه كشور به دارندگان خودروهاي حمل دام و طيور اعلام نمايند تا جهت اخذ مجوز اشتغال به فعاليت حمل دام و طيور و اخذ كدهاي شناسايي مربوطه به ادارات كل دامپزشكي استانها و شبكه هاي دامپزشكي تابعه در شهرستانها مراجعه نمايند.
2. مقرر گرديد دفتر قرنطينه و امور بين الملل نسبت به مواردي كه نياز به اخذ گواهي بهداشتي حمل و نقل دامپزشكي را دارند به دفتر حمل و نقل كالا و مسافر اعلام نمايند.
3. مقرر گرديد دفتر حمل و نقل كالا و مسافر طي بخشنامه اي به ادارات كل / سازمانهاي حمل و نقل و پايانه هاي استانها، موسسات و شركتهاي حمل و نقل را مكلف نمايند قبل از صدور بارنامه براي محموله هاي فاقد مجوز دامپزشكي خودداري نمايند.
4. مقرر گرديد دفتر حمل و نقل كالا و مسافر طي بخشنامه اي به اداره كل / سازمانهاي حمل و نقل و پايانه هاي استانها، اعلام نمايد كه حمل و نقل مرغ و خروس زنده و ساير انواع پرندگان اهلي و وحشي همراه مسافر به وسيله اتوبوسهاي مسافربري بين شهري ممنوع مي باشد.
5. مقرر گرديد با تشكيل گروهاي شامل كارشناس اداره كل / سازمان حمل و نقل و پايانه هاي استان و مسئول قرنطينه استان به صورت دوره اي از موسسات و شركتهاي حمل و نقل استان بازديد به عمل آورده و روند اجراي تفاهم نامه را مورد بررسي قرار داده و گزاش كار را به ادارات كل ذيربط ارائه نمايند.
دكتر محمد سبحاني مطلق
مدير كل دفتر قرنطينه وامور بين الملل سازمان دامپزشكي كشور
مهندس شهرام آدم نژاد
مديركل دفتر حمل ونقل كالا ومسافر سازمان راهداري وحمل ونقل جاده